Zininkennis

NOTE: To use the advanced features of this site you need javascript turned on.

Home arrow Diensten arrow Organisatie Advies

 

Very volgde de workshop Eerste Hulp Bij Emoties via de opleiding 'Omgaan met Weerstand' bij SIOO 

“Pam is in staat in een korte tijd een veilige omgeving te creëren en zo persoonlijke barrières te laten benoemen, bespreekbaar te maken en een stap te zetten naar een oplossingsrichting om dit een positieve, werkbare wending te geven.” April 7, 2013 
 
Lees meer...
 
De bibliotheek van de 100 Talenten PDF Afdrukken E-mail

Theorie en achtergronden over de bibliotheek van de toekomst en Meervoudige Intelligentie (deel 1).

Image
Experimenten met kunstenaars, studenten, architecten en schrijvers (deel 2).Image

Handboek dat is bedoeld om in jeugdbibliotheken op een innovatieve manier werk te maken van mediawijsheid (deel 3)

Neem voor informatie over een aanvullende training contact op met de auteur van dit deel: Pam Leenheers!

Image
 Uit de flaptekst van het boek:

 

De bibliotheek van de 100 talenten is een compleet nieuw concept voor de jeugdbibliotheek van de toekomst. De openbare bibliotheek wordt geconfronteerd met fundamentele veranderingen. Zij moet zich staande houden in een tijd van overdaad: te veel informatie, te veel media, te veel boeken, te veel trends, te veel oppervlakkigheid, te veel commercie, te veel te doen. Voor bibliotheken ligt in deze schijnbare overvloed een uitdaging: hoe creëren wij uit deze overvloed nieuwe rijkdom; wat is waarachtig, wat is betekenisvolle informatie, wat is werkelijk bijzonder? En wat wordt de nieuwe rol van de bibliothecaris? De bibliotheek van de toekomst heeft behoefte aan nieuwe werkvormen en toekomstgerichte strategieën, maar koestert daarbij ook haar klassieke idealen.

Kinderen zijn daarbij onmisbaar als ervaringsdeskundigen bij uitstek, waar het gaat om het gebruik van nieuwe en oude media. In de bibliotheek van de 100 talenten worden bibliothecarissen en kinderen uitgedaagd om de nieuwe  jeugdbibliotheek gestalte te geven; een bibliotheek die uitgaat van een eigentijdse manier van omgaan met informatie en verbeelding. De jeugdbibliotheek van de toekomst wordt een ideeënfabriek van en voor kinderen, waarbij al hun talenten de ruimte krijgen bij een andere organisatie en werkwijze van de bibliotheek.

Een aantal bibliotheken werkt nu al succesvol met de principes van de 100 talenten. In dit boek uitgangspunten, achtergronden en inspirerende praktijkvoorbeelden. Maar ook nieuwe ideeën en methodes om zelf aan het werk te gaan met de bibliotheek van de 100 talenten.
Image
Lees meer...
 
Kennisdiensten PDF Afdrukken E-mail

Weet u wat de belangrijkste kennis in uw bedrijf is? Weet u met welke kennis het meeste geld wordt verdiend? Stuurt u daarop, of ontstaan er problemen als de meest seniore medewerkers het bedrijf verlaten? Weet u welke kennis u in de toekomst nodig heeft? Bent u bezig met innoveren, uw marktpositie opnieuw bepalen of met de groei van uw bedrijf?  

Wij helpen u graag met:

  • het bepalen van een effectieve kennisstrategie
  • het in kaart brengen van kennisprofielen en hiaten in kennis
  • onderzoek naar de kennisbehoefte in uw teams en van uw medewerkers
  • het opzetten van een kennis- of expertisecentrum
  • het inrichten van communities of practice, kenniskringen, vakgroepen of intervisiegroepen