Zininkennis

NOTE: To use the advanced features of this site you need javascript turned on.

Home
Ik kan Pam van harte aanbevelen aan diegenen die iemand zoeken met een luisterend oor, een kritische blik, een scherp inzicht en een creatieve geest. 
Lees meer...
 
Traject 100 talenten in bibliotheek Nieuw Waldeck Den Haag PDF Afdrukken E-mail

Bibliotheek Nieuw Waldeck in Den Haag start in januari 2012 met een pilot 100 talenten. Hiervoor zijn, onder leiding van Pam Leenheers 2 workshops gevolgd en heeft zij een werkoverleg begeleid. De groep bij de workshop bestond uit 7 medewerkers van de filialen, en 3 medewerkers van overhead afdelingen. Het werkoverleg is bijgewoond door alle medewerkers van bibliotheek Nieuw Waldeck.

Image

Voorafgaand aan de workshop moesten de deelnemers als huiswerk deel 1 en 3 van de boeken ‘De bibliotheek van de 100 talenten’ lezen.
*Tijdens de eerste workshop werd eerst ingegaan op de verwachting onder de deelnemers om met de 100 talenten te gaan werken. Vervolgens gingen zij terug naar hun jeugd (9 jaar) door een kleine meditatie en herinnering aan hun favoriete jeugdboek. Daarna werd ingegaan op de verschillende intelligenties en hoe je daarmee kunt werken. Alle deelnemers formuleerden in groepjes van twee een eigen huiswerkopdracht voor de volgende keer.
*Bij de tweede workshop werd het uitgewerkte huiswerk behandeld. Hierbij werd vanuit het voorbeeld een parallel getrokken naar de intelligenties. Daarnaast werd zoveel mogelijk concreet gemaakt door Pam hoe dit uit te voeren is in de praktijk. Door de verschillende voorbeelden, werd steeds duidelijker hoe je met de 100 talenten kunt werken.
Beide workshops hadden als insteek om de motor aan te zetten voor het denken volgens de 100 talenten.
*Tot slot was er een werkoverleg voor het hele team van de pilot bibliotheek.
Aan de hand van een presentatie heeft Pam hen meegenomen langs de invalshoeken van de verschillende intelligenties. Ook bij deze sessie is geprobeerd om zoveel mogelijk de vertaalslag te maken naar de praktijk.

Alle medewerkers hebben geproefd van de 100 talenten. De deelnemers van de workshop zijn in het voortraject al aan het oefenen voor zover dat mogelijk is. De pilot start in januari 2012 en loopt tot januari 2013. Iedereen weet nu wat het is en wij zullen elkaar moeten helpen om altijd alert te zijn op het denken volgens de 100 talenten. Dankzij het traject van Pam hebben wij een goede ondersteuning om van start te gaan.

 
< Vorige   Volgende >